INIMENE TAHAB RAHA JA MUUST TA EI HOOLI

45807328_1849892988462373_882494845933846528_n

Eile arvasin, et minu üks suur unistus täitub. Nimelt võtsime suuna Bali safarile. Kohapeal olles valdasid mind erinevad emotsioonid ja paar pisarat tuli ära, sest tegemist ei olnud vaba safariga nagu mina lootsin, vaid loomad olid ikkagi elektrpiirdega eraldatud või suisa klaasi taga.

45872634_351295132083959_7889945499317305344_n

Tore oli muidugi näha, et surikaatide ala oli suur ja neil oli seal mõnus mütata. Palju ma pole sellest rääkinud, kuid minu hingeloom on surikaat – me lihtsalt oleme nii sarnased. Võime olla urust väljas ja suhelda/tegutseda, kuid vajame ka omaette aega koopas, et taastuda.

45858750_367722100651160_3508341810944540672_nVäga palju sellest pargist oli üllatav.. Inimesed said maksta juurde, et vaesete elevantidega sõita. Orangutan oli treenitud photoboothis raha eest poseerima. Hetkel, kui ta ära väsis, siis kedagi enam ei huvitanud, pilte tuli edasi teha. Binturong, kes on Bali kohalik kass ja muideks väljasuremisohus, nästas hambaid, kui temaga taheti pildistada. See tähendab otsetõlkes, et jätke mind rahule. I speak dog eksole, sest mul on kodus 2 beaglet, seega teiste loomade lugemine ei ole mulle keeruline. Enamik inimesi ainult naeris selle hammaste näitamise peale ja kõik läks segamatult edasi.

Vähemalt heaks küljeks kogu selle pargi vaatenurgast oli see, et kõik showd rääkisid  väljasuremisohus loomadest ning inimese mõjust ehk nende sügavam mõte oli inimkonda harida. Loomade söömisaegadest tehti avalikud esinemised, et külastajad saaksid päriselt aru, millest keegi toitub. Nt. piraajad ei söö inimesi, vaid kala ja kana, aga televisioon maalib meile pildi, et ikka ainult ründab inimesi. Sarnaseid näiteid on erinevate loomadega palju.

Siia lõppu sobib imehästi loomade teemal Balil väga popp Luwaki kohvi, mis on maailma kõrgeima hinnaga kohv. Miks? Need oad korjatakse kokku tsiibetkassi väljaheidetest ehk loomake sööb kohvipuumarju, väljutades nende kohviube ja seda seedimata kujul. Tsiibetkass ise on arg väike imetaja, kelle saba on kehast pikem, sarnastades teda tavalise kassiga. Kurvem pool asja juures on see, et nad ise on öise eluviisiga ja ei söö tegelikult palju ehk siin väike mõttekoht. Kuidas on see võimalik, et suurtes kogustes seda kohvi saab Euroopasse üldse müüa? Loomulikult sellepärast, et ka neile on loodud kitsaste puuridega farmid, kus toidetakse ainult kohvipuumarju väevõimuga. Inimene tahab raha ja muust ta ei hooli..

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s