Biohacker Summit ehk tervisekodeerimine

41840609_744373812570705_7507448648377040896_n

Täna avanes mul võimalus minna kuulama Tallinnas Vabal Laval toimunud Biohacker Summitit. See toimus esmakordselt Eestis. Eriti hea meel oli mul taas laval näha Teemu Arinat, keda olen tegelikult juba 2x esinemas kuulnud ja teadsin ette, et on väärt etteaste. Veidi siiski olin nördinud, sest varasemalt on ta palju endast rääkinud ja nendest atribuutidest, mida ta ise kasutab. Täna esitles ta pigem lihtsaid tõdesid, kuidas igapäevaselt endaga kontaktis olla ja luua harjumusi, mis päriselt ka jäävad.

41991949_298137241018870_6272507102506254336_n

Päeva mõtteteraks jäi Teemu poolt välja öeldud lause:

“Biohacking is the modern way of enlightenment.” 

Ürituse eesmärk oli terve päeva jooksul muukida lahti tervise saladused. Esinejaid oli nii häid kui vähem häid. Kahju oli näha, et kõigil oli nii vähe aega, sest lavaaeg oli 15-30minutit esineja kohta ehk hetkel, kui juba põnevaks läks, siis tuli lõpetada.

Lisaks pikale päevale koos esinejatega sai ringi vaadata ka põneval messialal, kus võis näha erinevaid toidulisandeid ja masinaid. Eriti tore oli see, et kõik esitlused võeti linti ja iga külastaja saab need hiljem endale vaatamiseks. Lisaboonus oli ka livestream vaatamise võimalus.

MIS ON BIOHACKING?

41768488_717502778633936_6745239399564312576_nBiohacking seisneb iseenda keha lahti kodeerimises, et mõista seda paremini ja selle tulemusena tunda end igapäevaselt imehästi. Mulle kui looduslähedasele inimesele tundus kogu konseptsioon esmakordsel tutvumisel imelik (2014). Peaksime ju kõik ikkagi enda ümbritsevast keskkonnast kätte saama ja nii oma organismi toetama. Biohackingu abil saab siiski kõiki protsesse kiirendada. Teades, mis markereid oma kehas jälgida, saad luua kiiremini sulle soovitud tulemuse. Mina katsetasin Bemeri masinat, mis tegeleb mikrovereringe stimuleerimisega. Võttis keha surisema küll, kuigi esimese siansi ajal enamik ei pidanud midagi tundma. Protseduuri eesmärk on siis soodustada vereringet väikestes veresoontes. Selle masina kasutegur on suur treeningkoormusest taastumisel või ka operatsioonijärgselt. Eesti tippsportlased kasutavad samuti seda masinat. Protseduur kestab 8 minutit ja seda tuleb teha 2x päevas.

41788491_658278681214321_3227239087639363584_n

Teine põnev asi, mille enda jaoks messilt avastasin oli Salli tool. See tool toestab sind nii, et istumisasend on ilma vähemagi pingutuseta õige ehk sa ei vaju kössi ega koorma puusi/põlvi. Lisaks sellele ei suru püksid su vereringet kinni. Väga põnev leid! Loe lisaks SIIT.

Veel toodi kinnitust sellele, et külm vesi ja talisuplus on tervisele ainult kasuks. Kiki Bosch rääkis liigutavalt sellest, kuidas tema oma vägistamisjärgsest depressioonist sai välja tänu jäises vees sukeldumisele. Põhjus lihtne, looduses pead olema hetkes kohal ja ei loe minevik ega tulevik. Tuleb alistuda ja kaasa minna looduse tahtega.

Loomulikult ei ole sa kohustatud unetsükleid jälgima või ajulainete sagedust igapäevaselt mõõtma. Võid, aga ei pea! Põhiline sõnum kogu päevast on siiski huvi uurida ja vastuseid leida, et endale kõige parem keha ehitada. Pole mõted nn. küünalt kahest otsast põletada, et ootad kiireid tulemusi ja selle jaoks jood rohkem kohvi, tarbid rohkem toidulisandeid ja teed trenni ka kordades rohkem. Progress tuleb ajaga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s