Õnnelik olek on sünniõigus

meadow-811339_960_720.jpg

Kas oled kunagi mõelnud, et õnnelik olek on meie sünniõigus? Veel enam sa ei pea absoluutselt mitte midagi saama, tegema ega olema, et päriselt lubada endal õnnelik olla.

Üsna uskumatuna võib mu eelmine mõte tunduda, kuid mõtle palun korraks, kuidas inimloomus on piitsutama õppinud. Me ju pidevalt alateadlikult võrdleme end teistega. Võrdleme füüsilist, vaimset, verbaalset, finantsilist ja veel paljusid muid võimekusi, et ikka olla teisest parem. Tegelikult pole üldse mõtet sellel võrdlusel, sest igaüks on imeline indiviid ja pole võimalik olla kellegi sarnane. Sellegipoolest meie ühiskond toetab egokeskset elamist, sest töökultuuriski on inimesele ettenähtud karjääriredelil ülese ronimine ja siis pensionile jäämine.

Kindlasti on meil elus veel kõigele muule lisaks hetki, kus me ei julge mingeid vastuseid anda või midagi otsustada, sest kardame, mida teised nüüd arvavad. Kui sa kardad seda, mida teised arvavad, siis mul on sulle uudis. Nad ei arva sinust midagi, sest neil on iseendaga nii palju tegemist, et sa ei olegi neil mõtteis.

Usun, et oled kuulnud väljendit kannatlikkus on voorus. Kas ikka on? Kannatamine ei saa kunagi alguse mingist olukorrast, vaid sinu otsusest, kuidas soovid reageerida. Nimelt sellepärast, et me ise loome oma peas olukorrale hinnanguid ehk paneme sildi külge, et mingi situatsioon on halb või teine hea. Me sildistame oma elu. Reaalsuses jällegi, kui mingi tegevuse tegemine sulle kasuks tuleb, siis see on imeline. Kui mingi tegevuse tegemine sulle kahjuks tuleb, siis on samuti imeline. Kuidas nii!? Investeerida tuleb prtosessi mitte tulemusse. Iga olukord elus on õppetund, mida tuleb osata kogeda ja sealt ise edasi areneda. Sul on alati endal valik olla õnnelik või olla ohvrirollis. Sa ise teed loo igast oma elu hetkest, mitte miski pole väline.

Kujuta ette, et sina oled ehitusinsener oma elule. Sina ise lood selle tee, mida mööda kõnnid ning midagi välist oma ebaõnnes süüdistada on lihtsalt vale. Milline on sinu tee?

“Recognise you made up the tragedies in your life”

– Dr. Srikumar Rao

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s