Endasse investeerimine: investeering või kulu!?

 Mille eest sinu tuleviku sina tänaks sind tänasel päeval kõige enam? Minu kogemus ja usk ütleb, et see on investeerimine iseendasse. Minu jaoks on see kõige kõrgema ROI-ga (investeeringu tasuvuse suhtarv) investeering elus. Lasen rääkida oma tegudel enda eest. Selle asemel, et investeerida kõigepealt füüsilistesse varadesse, milleks mul avanes see aasta võimalus, investeerisin Tony Robbinsi koolitussarja maailma teises otsas – teisisõnu iseendasse. Olen kohanud palju suuri silmi, kui olen seda julgelt välja öelnud. Vastupidiselt tekitab see minus hea tunde.

Miks? Olen märganud, et tehes midagi sellist, mis pole tavaline, tuleb erakordne tulemus. Olen vist täielik vastuvoolu ujuja.. Tegelikult on see terve mõistus 🙂  Usaldan oma sisemist kompassi. Kui käsitleda seda kuluna, siis oleks suhtumine ja sellega seoses emotsioonid täiesti vastupidised. Selline lihtne tähendusnihe on andnud klientidega coachingus ja koolitustel täiesti erineva tulemuse. Kuidas?

100% või 200%?

Kui sul oleks enne coachingu sessiooni või koolituse algust valida, kas saad 100% või 200% tulemuse, siis kumma sa valiksid? Ei leidu inimest, kes valiks viimase. Nii nagu ütleb Rich Litvin, coaching (ja laiendan seda) – enesearengu valdkond on 200% äri. Selleks, et saavutada kiire isiklik kasv, tuleb endal kliendina panustada 100% juurde. Lihtne matemaatika ja loogika, kas pole? Ometigi otsustab raha, aja ja tähelepanu investeerimisele erineva tähenduse andmine nii suurel määral ära lõpptulemuse. Oli sinu panus investeering või kulu? Kasutame korraks paremat ajupoolkera. Joonista joon paberile nii, et alustad ühest paberi otsast kitsalt ja siis teed selle paberi teisele poole tõmmates laiemaks. Nüüd alusta teist joont kohe alguses laiemalt ja jätka samamoodi. Märkad tulemust?

Suhtumine on vähemalt pool võitu

Mängu tulemus otsustatakse ära üsna alguses. See on tähenduse ja suhtumise mäng. Minu uskumus on, et olen selline inimene täna, kes ma olen, tänu oma suhtumisele – ma pole rasketel hetkedel alla andnud, olen neid kasutanud kui kangi, millega olen enda elulihast tugevdanud. Sooviksid sa kohe alguses mängule teise pöörde anda? Kohtle oma finantsilisi, ajalisi ja tähelepanu investeeringuid enesearengusse kui investeeringuid, mitte kulu. Raamatupidamises võib see olla kohustuste all, kuid oma peas ja südames käsitle seda varana.  Seega, korrates küsimust: “Mille eest sinu tuleviku sina tänaks sind tänasel päeval kõige enam?”.

Soovin teile intelligentset suhtumist kõigesse ümbritsevasse! See on tasuta, kuid otsustab paljuski ära lõpptulemuse.

 

Risto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s