Jaana Lukovnikova: Kuidas teha valikuid?

Meie valikud on need, mis loovad midagi enamat. Valikud, millega otsustame ära, millises suunas me edasi liikuda soovime.

Millise valiku saan teha nüüd, mis algataks sellise sündmustejada, mida ma poleks iial osanud oodatagi? Mis viiks mind seiklustesse või ehk hoopis rahustaks mu meelt? Mis teeks mind nüüd õnnelikuks? Ja võimalused hakkavad saabuma, justkui iseenesest… Saabub äge ettepanek, tuleb endal mõni idee… Küsimus justkui nagu tõstataks uue energia- üks asi viibki teiseni, mis loobki midagi enamat.

Minu nii-öelda uus elu saigi alguse vaid ühest küsimusest. Aastatepikkune eneselõhkumine, täielik toksikomaania oli juba kõikvõimalikud piirid ületanud, et sõna otseses mõttes lebasingi haigavoodis koomas. Ning ühel hetkel ärgates tegingi valiku, mis ongi mind toonud siia, tänasesse põnevasse päeva. Nimelt küsiti minult haiglas, kas ma sellist elu soovingi? Elu, mida olin tõesti aastaid põletanud, organismi laastanud ning tasapisi endal piinarikkalt hääbuda lasknud. Mul ei olnud vahet, kas elan või suren, kuna ei osanud väärtustada seda kingitust, milleks on elu. Minu vastus oli ei, ma ei soovi enam seda surnud ringi. Kas tõesti on muud moodi ka võimalik? Minu reaalsusesse pääsesid lõpuks teised võimalikkused.

Täna küsin ma edasi seda küsimust, et mis VEEL võimalik on? Mida ma veel valida saan? Sest 2,5 aastat tagasi võtsin vastu otsuse, mis esialgu tundus olevat nii nõrk, kuid otsus, millest kasvas ülitugev uus elutee. See aitas mul teadvustada, et midagi on veel. Ma ei osanud aimatagi enne, kui minult oli küsitud, kas sa sellist enesehävitusliku elu soovidki? Mida? Teisiti on ka võimalik või?! Jah, raske võib olla mõista inimest, kes kui klapid peas vaid ühte teemat korrutab ning pudelit taga ajab. Kuid tajudes, et peale eneselaastamise on veel võimalik ilusat elu elada, jah, loomulikult ma valin nüüd selle, aitäh! Täna küsin palju. Ja küsingi endalt mis veel võimalik on? Mis teekski mind õnnelikuks? Ja palun nüüd kohe? Ei mingit viivitamist, vassimist ega passimist, ma tahan nüüd ja kohe elada, ja hästi elada, ei, suurepäraselt elada! Valesid valikuid ju tegelikult ei ole, kõik on üks suur kogemus. Keegi kuskil kedagi ei karista, need oleme meie ise, kes oma valikutega loome kas siis kergust või raskust. See on energia, mis meile tehtud valikutest tagasi peegeldub ning meid omakorda mõjutab siis kas positiivselt või negatiivselt. Aastaid olin valinud võimalikult raske teekonna, täna teen valikuid teadlikumalt ning valin kerguse. Kerguse, see tähendab lihtsat elu, kergelt lennelda kogemusest kogemisse. Saamegi valida, kas tahame elu, mida tõelises rõõmus päriselt naudime või mitte… Ja mõnele ei sobigi lihtsus, mina ju aastaid valisin keerulisema tee. Kuid eks see oligi teatud küpsemisperiood.

Soovin meile jugust valida! Me ju teame tegelikult sisimas, mida me tõesti soovime! Ning kuulates südant, siis see ongi see õige tunne mis tekib. Ja see kerge tunne ongi meid juhatamas lihtsamalt läbi elu. Vahel oleme lihtsalt liiga valjukad, et kuulata oma õrna Südame häält.

Iga hetk on millegi uue algus ja uus algus on meil võimalik õnneks igal hetkel! Imelist uut aastat ja kohtumiseni VaimuKeha konverentsil 22. jaanuaril! Räägin täpsemalt kuidas esitada küsimusi, et luua oma unistuste elu! Ja sellega on võimalik saavutada kõik 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s