Oled sa efektiivne või tulemuslik?Emotsionaalse rahulolu tuum

Pildil: Mis tekitab sinus tuju- ja meeleolulangust? Mis on sinu mõju all ja mis on tagajärg?

Mis on see põhjus, miks meie emotsioonid hüppavad päeva jooksul üles-alla? See on miljoni euro küsimus, suur küsimus, millele pole ühest vastust. Küll aga saab vaadelda teiste inimeste ja enda reaalseid kogemusi, tehes sellest järeldusi, millest on loodetavasti kasu ka teile! Täna kirjutame ühest praktilisest nõuandest, mida jälgides võite saavutada loodetavasti parema emotsionaalse stabiilsuse oma elus.

Oled sa efektiivne või oled sa tulemuslik? Selgitame, mis on nende vahe. Sa oled efektiivne inimene, kui teed asju õigesti. Olgu see erinevates eluvaldkondades: teed asju õigesti töö juures, vabal ajal, suhetes, elustiilis, tervises. Selle vastandina oled sa tulemuslik inimene, kui teed õigeid asju. Teed õigeid asju töö juures, suhetes, vabal ajal, elustiilis, tervises. Mis on selle mõtte tuum? Esitan teile küsimuse – millisel juhul tunnete end emotsionaalselt paremini, kas tehes asju õigesti, või tehes õigeid asju? Niisiis, enne kui asute midagi tegema, veenduge, et teete enda jaoks õiget asja. Asjade õigesti tegemine on treenitav oskuste ja kogemuste avardumisel, kuid õige asja tegemise üle peate ise otsustama.

Õigete asjade tegemine tekitab meis emotsionaalset rahulolu, isegi kui me pole selles veel head. Miks? See on seotud meie kui inimeste hingeliste eesmärkidega, mis tulevad sügavalt seest. On sul juhtunud, et oled pikka aega teinud midagi hästi, kuid koged lõpuks emotsionaalset valu ja tunnet, et see pole õige? Oled mõelnud miks? Su hing annab nende emotsioonide kaudu tegutsemissignaali, et on aeg avarduda ja siirduda oma sügavamate hingeliste eesmärkide täitmise poole.

Kodune harjutus:

Loetlege vähemalt viis õige asja tegemist oma elus, mis annavad teile emotsionaalset rahulolu. Soovitavalt erinevatest eluvaldkondadest. Kui neid veel pole, siis looge need ja asuge nende poole teele!

Hinge, südame, tähenduse ja emotsioonide seostest räägime lähemalt Sisemina edasijõudnute Workshopis „Oleviku konstrueerimine“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s