Meditatsioon on enda meeleolude märkamine

Läbisime Gerdaga “meditatsiooni ja sisemiste rännakute” 3. ja 4. loengu. Kolmas loeng keskendus kohtumisele oma kaitseingliga. Valgusjõud on tegelikult pidevalt meie ümber, et meile abiks olla, aga nad ei saa sekkuda, kui Sa ise neid ei palu.

 

Meditatsioone saab jaotada kaheks: sissepoole pöördunud ja väljapoole avardunud. Sissepoole pöördunud meditatsiooni puhul me lülitame end välisest maailmast välja. Väljapoole avardunud versioonis on meil avardunud teadvelolek kõiksusest. Zen- meistrid tavaliselt suudavad ainsana seda taset praktiseerida. Lihtsamas keels tähendab see, et ma olen kõikjal ja kõik voolab minust läbi.

 Neljas loeng tegelesime tšakrate puhastamisega. Tšakrad on kehas olevad energiakeskused, mille ülesanne on säilitada ja muundada universaalset eluenergiat ehk praanat. Ideaalis peaksid tšakrad olema omavahel tasakaalus ja avatud, et eluenergia saaks vabalt voolata. Vastasel juhul võib energia jääda mingisse tšakrasse toppama ja tekkida blokeeringud, mis omakorda põhjustavad tavaliselt haiguseid. Blokeeringud on põhjustatud hirmust ja negatiivsetest tunnetest. Põnev fakt oli ka see, et tšakrad on ülemaailmselt universaalsed.

 – Kroon tšakra

(lilla) Kirgastumise, mõistmise ja valgustumise keskus; oled heas kontaktis oma kõrgema minaga

NT. Kui inimene ei taha midagi vaimsest maailmast teada, siis on ta kroon tšakra blokeeritud.

– Kolmas silm

(indigo) Intuitsiooni ja tunnetuse keskus; suudad visualiseerida ja näha oma eesmärke

– Kurgu tšakra

(sinine) Tõe -ja enese väljendamise keskus; info vastuvõtmisevõime

NT. Kui kurgus on klomp, siis on kurgutšakra blokeeritud. Sarnasel viisil väljendub ka kurbus ja väljendumishirm.

– Südame tšakra

(roheline/ vahel ka roosa) Armastuse ja kaastunde keskus; tolerantsus

NT. Kui südame tšakra on blokeeritud, siis on ka Sinu maine ja kõrgem mina eraldatud ning nad ei ole omavahel kooskõlas. Kui südame tšakra on avatud, siis tekib läbi selle lõpmatuse märgi keskkoht – maine ja jumalik Sina olete üks. Meie tšakrate ümber kujuneb lõpmatuse märk, mis ühtlustab energia.

– Päikesepõimik

(kollane) Tahtejõu keskus; inimese sära; ego

NT. Kui enesehinnang on madal, siis on see tšakra blokeeritud.

– Sakraaltšakra

(oranz) loovuse ja seksuaalsuse keskus

– Juurtšakra

(punane) – elujõud

Nii nagu on meie mõte, nii on ka meie energiaväli. Emotsioonid tekitavad erinevaid energiavälju. Minu enda Beagle Bella istub väga üksikutel inimestel peale minu süles. Ükskord kontoris tuli meile külaline ja koosoleku ruumis istet võttes hüppas Bella Maretile sülle ning keeras magama. Oluline on siin juures see, et nad polnud kunagi varem kohtunud. Maret on lihtsalt nii siiras, positiivne ja suisa ingellik inimene. Loomad tunnetavad imehästi energiat. Püüa alati olla positiivne! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s