Õige tiim on ärile lisandväärtus

 

Eelmisel nädalal oli Harjumaa mentorklubi 2016/17 esimene kohtumine, milles lahkasime, koolitaja Maario Laasi käe all, sihtide seadmist ja tegevusplaanide koostamist.

 

On tehtud üks uuring USAs, mis keskendus sellele, miks ettevõtted pankrotistuvad. Põhjus seal taga oli 60% ulatuses tegutsematus, sest enamik on küll võtnud vastu õige otsuse, aga jätnud selle ellu viimata. Tundub päris jabur, eks?! Siiski on seal tõetera sees, sest otsuse langetamine tähendab, et loobud kõikidest teistest alternatiividest. Ühe otsusega kaasa minek on hirmuäratav ja tihti tekib küsimusi teemal, mis siis kui kõik ei lähe soovitult. Hea näide siia juurde on raamatute lugemine. Kindlasti tead inimesi, kes loevad mitut raamatut korraga ja kõigist on umbes 20 lehekülge loetud. Loomulikult ei jõua keegi meist kõiki maailma raamatuid lugeda, kuid siin tulekski teha otsus ja minna ühega lõpuni enne uutega alustamist.

Suur osa loengust keskendus tiimi tähtsusele. Õige tiim on ärile lisandväärtus. Inimesed peavad olema piisavalt sarnased, kellega on hea koos töötada, kuid samal ajal ka piisavalt erinevad, et on põhjust suhelda ja teineteist täiendada. Samuti on oluline, et kõigil oleks tiimis oma kindel roll. Selleks, et Sina saaksid olla oma rollis, peaksid Sa laskma teistel olla nende rollis.Siia juurde sobib hästi ka tuntud mõte inimeste tööle võtmise kohta. Nad võetakse tööle oskuste põhjal, aga lahti lastakse isikuomaduste pärast.

Eraldi osa oli ka unistustel ja eesmärkidel. Unistus koosneb eesmärkidest ehk paika pandud tegevuskavast. Eesmärk on otsus, midagi teha, sest see on Sulle oluline. Unistuse suunas liikudes on Sul siht. Siht on rada, millel liikudes viid ellu eesmärgid ning nende abil liigud ühe suure eesmärgi suunas.

Selle kokkuvõtte meie koolituspäevast võtab hästi kokku mõte, et kõik muutub pidevalt ajas. Kuhu suunas Sina muutuda soovid? Meie Sisemise Sihi workshop alustab juba 30. november, kell 19:00, Stuudios Sirendus 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s