Kes juhib sinu elu?

12695653_10209006586427958_1125404614_o

Mis juhtub, kui visata konn kuuma veega täidetud potti? Konn otsustab kohe: “Siin on ebamugav – lasen ruttu jalga,” ja hüppab välja. Kui aga panna seesama konn patta, milles on külm vesi, asetada pada tulele ja vett aeglaselt soojendada. Mis juhtub siis? Konn lõdvestub, märkab, et vesi muutub soojemaks ja mõtleb: “Veidi sooja ei tee ju midagi paha.”

Varsti on ta keenud.

Mis on loo moraal? Palju siin elus areneb aeglaselt ja tihti me ei märka, et oleme mingi harjumuse ohvrid, mille tegemine meid õnnelikuks ei tee. Olukorra muutmine on aga paljudele inimestele raske ja hirmuäratav, sest see tähendab uues olukorras hakkama saamist.

Õnnelikud inimesed ei klammerdu harjumuspärase külge, nad ei hoia kramplikult kinni olukorrast, mis neid ei rahulda. Nad riskivad, sest teavad, et kõik on parem, kui paigal püsimine ja selle üle virisemine. Meie endi käes on võimalus otsustada, teha valik. Mitte midagi hullu ei juhtu, kui otsustame midagi teistmoodi teha. Otsustades valime lihtsalt ühe tee ja ütleme samal ajal lahti teistest variantidest. Iga otsus viib mingi tulemuseni. Ära karda astuda samm ja muuta olukorda, millega sa rahul ei ole. See on sinu üks ja ainus elu. Juhi seda ise 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s